1 februari 2009

Kallt!

Det har sin tjusning att bo i ett hus från 1860 - kallt! Kallt ute betyder också kallt inne, partiellt till och med minusgrader inomhus, längs golvlisten i köket var det -1,2 idag.



Huset renoverades 1971, detta gjordes nog förhållandevis grundligt, med Gullfiber som isolering i trossbotten. Morfar lär lakoniskt yttrat "je tro int nå på en hänn Gullfibern je". Problemet härör nog inte från valt material, det handlar nog mer om att man fått till köldbryggor. Undrar hur många kWh som runnit ut den här vägen genom åren?

Har årsbokslut beträffande elförbrukning om några dagar, får väl återkomma med den uppgiften.

Temperaturer runt om i landet kan du kolla in här:

Flyttbestyr
Helgen har gått i flyttningens tecken, verkar som vi kommit in i ett stim där inga i vårt umgänge verkar hålla sig till ursprunglig boplats.

Det började med Karin som flyttade till Sollefteå, där kom vi lindrigt undan, Elsa var med men det var nog Johan och Emil som drog tyngsta lasset.

Åsså var det Katti som flyttade från Oviken, där blev Elsa, Erik och Lina involverade, delar av bohaget hamnade på mellanlager här i Kvitsle.
Sen fick hon tag på lägenhet och nytt pådrag, prylarna iväg härifrån.

Igår lördag ringer bror min och föreslår en Sundsvallsresa, han håller på sälja sin lägenhet där och ville hämta hem alla större möbler. Nu blev det lite problematiskt eftersom lämplig dragbil saknades, efter lite rundringning på byn så hade jag fått tag i ett mycket lämpligt dragfordon 745 GLT på 160 hk visade sig dra vagn som inget av mina fordon fixat.



Pitstop i Brunflo


Mot Sundsvall med stadigt sjunkande ETA på GPSen

Sen blev det inte något mer fotograferat, bara möbelbärning. Blev en rätt dryg dag, släckte lyset vid 01.

Solen "rullar" över fjället



Min morfar brukade ringa till mamma och tala om när solen tog sig förbi fjället - det gör den med lite marginal nu.

2 kommentarer:

  1. Du fick pli på bilderna tillslut i alla fall. Bra inlägg, nu vill jag bara att inläggen ska komma lite oftare =)

    SvaraRadera
  2. jag instämmer med föregående talare ;)

    SvaraRadera